Actueel

Alimentatie en inkomsten jong meerderjarige

Hoeveel alimentatie ontvang je als jong meerderjarige? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig.
Zo kan het zijn dat je als jong meerderjarige een fulltime baan hebt en volledig in je eigen levensonderhoud kan voorzien. In dat geval heb je geen recht op alimentatie.

Lees meer

Reizen met kinderen na scheiding

Indien u bent gescheiden of uit elkaar bent als partners of samenwoners is het verstandig om alles goed te regelen als u met uw kinderen op vakantie gaat.

Lees meer

Hoge Raad: stalking door middel van derden strafbaar?

De meeste mensen weten wel dat als je iemand anders heel vaak, tegen zijn of haar wil in, lastig valt met telefoontjes, e-mailtjes of bezoekjes dat er dan sprake van belaging (ook wel stalking genoemd) kan zijn. Maar is er ook sprake van stalking al je op iemand anders naam veel pizza’s bestelt en laat bezorgen en daarnaast twee valse advertenties op internet plaatst waarop iemand vele reacties krijgt?

Lees meer

Behoefte jong meerderjarigen

Bij het vaststellen van de alimentatie, wordt er altijd eerst vastgesteld wat de behoefte aan alimentatie is. Wat zijn de maandelijkse kosten? Bij kinderen tot 18 jaar wordt de behoefte vastgesteld aan de hand van het netto gezinsinkomen ten tijde van het samenzijn en het aantal kinderen binnen een gezin en de leeftijd van het betreffende kind.

Lees meer

Aftrek bijtelling bedrijfsauto bij berekening alimentatie

Bij het berekenen van de draagkracht van een alimentatieplichtige moet de fiscale bijtelling voor privégebruik van een bedrijfsauto worden afgetrokken van het resultaat uit de onderneming van de alimentatieplichtige. Dit oordeelde het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op 11 april 2017 (ECLI:NL:GHARL:2017:3235).

Lees meer